meer over stress

Detox Den Haag

R U S T & R E L A X

Meer over stress...

slaapproblemen

Meer informatie over stress

Stress kan veel doen met je lichaam. Maar ook met je gevoel van balans, welzijn & je denkwijze.

 

Wat er eigenlijk gebeurd is het volgende. Je lichaam krijgt een signaal dat het moet "overleven". Dat is goed, want er gebeurd iets en jij moet snel handelen. Ik bedoel daarmee, als er een tijger voor je neus staat, dan wil je rennen, toch?! Dan is het dus goed als je lichaam extra adrenaline aan maakt om dat snel te kunnen doen!

 

Gelukkig zijn er in Nederland niet zoveel loslopende tijgers. Maar waar krijgt ons lichaam dan stress van? Kijk, dat is nou een leuke vraag!!! Want als je dat weet, dan begrijp je ook waarom je lichaam veel meer stress ervaart dan je hoofd. Dit geeft je lichaam stress: medicijnen, chemische stoffen, E-nummers, pijn, zoetstoffen, te lange dagen, infecties, slaapgebrek, stimulerende middelen, ongezonde voeding.

 

En let nu goed op: elk stress signaal is voor jouw lichaam een tijger!!! Ook dat kopje koffie, of die zak paprika chips.

 

Als je lichaam na een stress-prikkel (of situatie) niet vanzelf weer terug gaat naar de ontspannen stand, dan wil je nu goed opletten. Want dit zijn dan de fases waar je doorheen kunt gaan.

 

Fase I Chronische stress

- Je krijgt de zaken niet meer goed op een rij

- Organiseren wordt heel moeilijk

- Hoofd- en bijzaken kun je niet meer goed scheiden (waardoor bijzaken ook voor stress gaan zorgen). De rode draad valt weg.

- Chaos in je hoofd

- Verwarring, je hebt het gevoel de grip kwijt te raken op je eigen handelen

 

Fase II burn-out

- Vaak ernstig vermoeid en weinig energie

- Verandering van gedrag, zoals meer alcohol drinken of meer eten

- Kort lontje

- Heftig en/of emotioneel reageren

- Hoge bloeddruk

- Spierpijn

- Hoofdpijn

- Hartritmestoornissen of hartkloppingen

- Darmproblemen

- Pijn op de borst, schouders, nek

 

Fase III Bijnieruitputting

- Extreme vermoeidheid, vooral ook bij het opstaan (ook als je goed geslapen hebt). Dit komt door het te lage cortisolniveau.

- Slapeloosheid

- Depressieve gevoelens of depressie

- Libidoverlies

- Gewrichtsklachten

- Huiduitslag of huidproblemen

- Kouwelijkheid

- Obstipatie

- Lage bloeddruk

- Concentratieverlies

- Geheugenverlies

 

De bijnieren zijn niet meer in staat om cortisol te produceren.

De gevolgen van bijnieruitputting kunnen zijn dat je insuline resistentie (diabetes) ontwikkelt. Door het volledig uit balans raken van je hormoonhuishouding en de regulering van de bijbehorende processen, kun je (extreem) overgewicht krijgen. Er kan sprake zijn van immuunzwakte, wat kan leiden tot blaasontsteking, candida infectie, chronische neusverstopping en andere (terugkerende) infecties en ontstekingen. Daarnaast kunnen je neurotransmitters ook uit balans raken. Dat beinvloed je denken en hoe jij je voelt.

 

Je kan een short-cut nemen. Fysiek kan je goed herstellen binnen 10 weken. Er zal ook gekeken worden naar de oorsprong. Hoe je jouw denkwijze kan aanpassen zodat je minder stress ervaart. Je leert grenzen aangeven en nee zeggen. Je gaat luisteren naar je lichaam. En dat allemaal vanuit rust & balans.

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op via 06 - 47 86 86 51

Detox Den Haag KvK: 65648692 Orlandostraat 26 2548 HZ Den Haag tel:06 - 47 86 86 51